Review: Hartendiefjes haken

zwaan kroon

Tot nu heb ik voornamelijk geschreven over mijn ervaringen met patronen en haakpakketten. Daar ga ik ook zeker niet mee stoppen, maar ik vond het wel tijd om ook reviews over andere producten te schrijven. Dus vandaag lees je mijn mening over het boek Amigurumi Hartendiefjes – 15 haakprojecten om te koesteren van Erinna Lee (Little Aqua Girl).

Algemeen

Zoals de ondertitel al aangeeft, vind je in dit boek 15 figuurtje. Elk van deze figuurtjes heeft een eigen naam, een eigen verhaal en eigen accessoires. De namen van de figuurtjes (met bijbehorende accessoire(s)) zijn:

 • Lily het konijn
 • Rex de dinosaurus (bril, sjaal, tas)
 • George de dodo
 • Rosie het hertje (krans)
 • Ormond de giraf (pompons)
 • Ming de kat (hoofdband)
 • Lottie het lieveheersbeestje (muts, vliegbril)
 • Jimmy het stokstaartje
 • Daisy-Mae het varken (strikhoofdband)
 • Charlie het vogelbekdier (vlinderdas)
 • Burbury het schaap (sjaal)
 • Dougie de hond (strik)
 • Kenneth de luiaard (slaapmuts)
 • Walter de eekhoorn (muts)
 • Victoria de Zwaan (tiara)

Wat zo leuk is aan deze serie is dat de bijbehorende accessoires gewisseld en veranderd kunnen worden. Zo kan Victoria’s tiara bij Lily en Daisy-Mae gebruikt worden en past Dougies strik goed bij de outfit van George. Het boek geeft een volledig overzicht van alle mogelijke combinaties en eventueel benodigde aanpassingen. Foto’s van deze accessoire-wisselingen zijn op diverse plaatsen in het boek terug te vinden.

Daarnaast is het erg prettig dat er naast geschreven uitleg ook voldoende foto’s in het boek staan die tonen wat je moet doen. Deze foto’s zijn erg gedetailleerd en helpen je zeker op weg als je het even niet weet. Bovendien is er in de introductie een uitgebreide stekenbeschrijving te vinden die je op weg kan helpen. Mocht dat niet voldoende zijn, dan kun je op de website van Amigurumipatterns ook inspiratie opdoen. Elk figuurtje heeft namelijk een eigen pagina, waarop haaksters hun voltooide werk tonen.

Patroon Victoria de Zwaan

Zelf ben ik aan de slag gegaan met het patroon voor Victoria de zwaan. Ik heb ervoor gekozen om te werken met Scheepjes Catona en naald 2,5. Omdat dit andere garen is dan vermeld, is de grootte van het zwaan uiteindelijk ook anders: mijn zwaan is 22 cm hoog geworden. Dat is 5 cm groter dan de zwaan uit het boekje. Verder heb ik een geel/gouden en een roze tiara gemaakt. Ik had namelijk geen blauwe garen in Scheepjes Catona en ik wilde alles met hetzelfde soort garen haken.

kroon zwaan

De patronen waren eenvoudig te volgen en makkelijk te haken. Er wordt duidelijk aangegeven wanneer je delen moet opvullen, draad moet overlaten en gaat borduren. Ook geven de foto’s duidelijk aan hoe de hals gevormd wordt en hoe de diverse delen verbonden worden. Het kost wat tijd om alles in elkaar te zetten, maar het resultaat mag er wezen!

zwaan met kroon

Dus

Amigurumi Hartendienfjes is geschikt voor zowel beginnende haaksters als gevorderde: de uitgebreide stekenomschrijving en foto’s maken het erg eenvoudig om een patroon te volgen. Dat is fijn, want de figuurtjes zien er ontzettend schattig uit. Daarnaast is het prettig dat je de accessoires van de figuurtjes kunt combineren. Zo kun je je eigen creatie(s) maken en de figuurtjes aanpassen naar de smaak van de ontvanger. Het boek ziet er sowieso leuk uit en er staan erg mooie foto’s in. Ik vind het een echte aanrader!

Hartelijke groet,
Kim

Gepubliceerd door Studio Muis

Ontwerpster / Haakster / Blogger Blogt en ontwerpt ook voor Aan de haak Houdt van creativiteit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: