#blog, #budget, DIY, Haken

CALs 2019

bron: breiclub.nl

Het lijken er meer dan ooit, maar misschien ligt dat aan mij. Ik heb het over de CALs (Crochet-A-Longs) die ik op diverse platforms voorbij zie komen. In deze blog wil ik jullie een overzicht geven van de CALs die al gestart zijn en de CALs die dit jaar in ieder geval zullen komen. En mocht ik er een paar gemist hebben, laat me dat dan gerust weten in een reactie hieronder.

PASEN 2019

CuteDutch heeft een leuke paashaas gepresenteerd als CAL. De CAL startte op 1 maart en zal 4 weken duren, dus je bent er nog zeker op tijd bij als je nu start. Een volledig pakket kost €35,75.

Vandaag (4 maart) start Olydias ook met een paasCAL. Tijdens deze CAL haak je een leuke kip voor op tafel. Ook deze CAL duurt 4 weken en hij kost €19,95. Je moet wel even lid worden van de haakgroep op de pagina om de patronen te zien.

Daarnaast start Wolcafé vandaag ook met een paashaasCAL. Vier weken lang worden patronen gedeeld van paashaas Pascal(le). Ook dit pakket kost €19,95. Het leuke van deze CAL is dat je diverse kleertjes kunt haken voor de haas, zodat je je eigen twist aan de haas kunt geven.

DROOMDEKEN 3.0

Vanaf 13 maart start Wolplein met een nieuwe CAL: droomdeken 3.0. Deze CAL zal 10 weken duren. Ik heb gelezen dat deze CAL door dezelfde ontwerpster is gemaakt als droomdeken 1.0 en droomdeken 2.0. De plaatjes zien er in ieder geval weer prachtig uit en het is leuk dat er twee varianten van de droomdeken worden aangeboden: cream als basiskleur en cream als hoofdkleur. Zo is er voor elke haakster een perfecte combinatie van garen van Yarn and Colors. Het benodigde pakket kost €115,00, maar de patronen zijn online (gratis) onbeperkt te bekijken.


Marguerite Blanket

De CAL startte op 5 februari en duurt nog tot 5 april: het duurt dus ongeveer 8 tot 10 weken. Tijd genoeg om deel te nemen, want slechts de eerste twee delen zijn gepost. Tijdens de CAL haak je een prachtig geometrisch patroon. Het patroon is in het Engels beschikbaar, er is een handige FAQ en een Facebookgroep.

COMPLICATIONS

Het leuke van de ComplicationsCAL vind ik de kleurencombinatie: je kunt kiezen voor een paarse of voor een blauwe variant. Daarnaast kun je ook nog eens de vorm bepalen: rechthoek of vierkant. De CAL startte op 18 januari, maar je kunt de patronen (gratis) downloaden, dus je bent nog niet te laat als je nu wilt starten.


The Butterfly Effect

Deze leuke CAL is van Yarn and Colors en startte ook in januari. Eind maart verschijnt het laatste deel. De CAL is in diverse talen beschikbaar en het niveau is ‘easy’, hoewel het er niet zo uitziet. De CAL bestaat uit tien delen.


Beneath the Surface

Opnieuw een CAL voor een deken. De deken wordt ongeveer 1,62m groot en is geschikt voor beginnende haaksters. De deken bestaat uit granny squres. De CAL loopt van 7 januari tot en met 8 april, dus je kunt nog meedoen.


Lottie and Albert Rainbow

Deze CAL is inmiddels afgelopen, want hij startte op 1 februari en duurde een maand, maar het patroon is nog te downloaden. De CAL is niet gratis. Je betaalt ongeveer €4,70 voor de download.


Cardigan du Laurier

Tijdens deze CAL haak je een voorjaarsvest. De CAL start op 28 maart en duurt 5 weken. De patronen zijn verkrijgbaar via de Facebookgroep Crochet Studio.

Picknickkleed

Aan de Haak start binnenkort met een CAL. Tijdens deze CAL haak je een picknickkleed. De CAL zal elf weken duren en is toegankelijk voor beginnende én gevorderde haaksters. Het garenpakket (Durable Double Fours) kost €79,99 en levert een kleed van 170×170 op.

Ben je al aan een van de CALs begonnen? Deel dan je foto’s hieronder. Ik ben zeer benieuwd naar de resultaten!

Hartelijke groet,
Kim

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s